Mitä ajatuksia video herätti? Kerro kommenteissa ❤️

Mistäköhän alottaisin. 🤔Tässä oli mun henkilökohtaisia kokemuksia vanhustenhoidon puolelta, hoitajan näkökulmasta. Mulla on ollut myös inhimillisempiäkin työpaikkoja, joten en puhu videolla koko hoitoalasta. Yritin tiivistää videon jotenkin järkevästi, koska kerrottavaa oli niin paljon. Suurin osa jäi edelleen kertomatta ja ”järkyttävimmät” asiat pidän itselläni.

Koen itse, että hoitajien minimimitoitus on ehdotonta saada lakiin, nykyään olevat suositukset eivät merkkaa mitään, vaan hoitajia poljetaan alas. Omaiset ovat myös huolestuneita hoidonlaadusta ja usein se oma kuormitus puretaan hoitajille. Omaisten puolelta tulee siis paljon negatiivista palautetta, joka sekin syö hoitajan omaa työssä jaksamista.

Alaa ei myöskään voida kehittää, kun perusasiat eivät ole kunnossa. Kaikki aika menee selvitymiseen. Ei puhettakaan, että ehdittäisi ulkoiluttamaan asukkaita tai pitämään virkistystoimintaa. Usein myös fysioterapeutin laatimat ylläpitojumpat yms. jäivät viikko toisensa jälkeen tekemättä, koska aika yksinkertaisesti loppui kesken. Mielestäni se on todella surullista. Jotain on todella tehtävä!

KIITOS KUN KATSOIT!

SEURAA MUA:
❥ INSTAGRAM: sonjuskani

OTA YHTEYTTÄ:
❥ EMAIL: [email protected]

8 Vastausta

 1. Kristina Leppänen

  Tätä videota pitäis jakaa facebookissa yms, niin ihmiset kuulis täyden totuuden hoitoalasta. Tää on itsellä ollut hyvinkin tiedossa, mutta moni ihminen ei näitä asioita tiedä.

 2. mimmi isokääntä

  Oon haaveillut lähihoitajan ammatista, mut nyt kun näitä juttuja on vähän kaikkialla kuullut ja kuunnellut hoitajien taakkaa ja sitä alan kurjaa puolta en ole enää niin varma. Ja se tosiaan miten pienellä palkalla tota hommaa pitää vielä jaksaa vääntää. Henkinen puolihan tossa varmasti joutuu eniten kärsimään. Tai no en ole hoitaja, mutta näin voisin luulla. Olen myös alkanut ajattelemaan, että kun itse olen vanha en varmasti halua vanhainkotiin ja mielummin kuolen kotonani.

 3. xx xx

  Oon jossain vaiheessa miettiny lähihoitajan tai sairaanhoitajan alaa.. Tuntuu, ettei tuo oo kuitenkaan mulle. Arvostan kyllä niitä, ketkä tosiaan lähtee tohon. Tärkeintä ois työntekijöiden hyvinvointi

 4. Strra wr

  Ymmärrän hyvin sun syyt alalta lähtöön, koska olen töissä palvelutalon keittiössä, ja oon saannu jo jonkun aikaa sivusta seurata millaista hoito ala on, ja kuinka moni asia menee pieleen vanhusten hoidossa.

 5. Manta J.

  Itse opiskelen sairaanhoitoa, mutta jo kolmatta kesää tehnyt töitä vanhustenhoidossa. Itse olen nauttinut opiskelijan roolista monesti koska saa antaa aikaa vanhukselle, muistella ja syöttää rauhassa, mutta työntekijänä, kun meitä on kaksi hoitajaa vaikka kymmentäkin asukasta kohti, tehdään asiat mahdollisimman nopeasti että ehdit seuraavan luo. Pakkaa sekoittaa tosiaan se jos joku saa sairaskohtauksen tai satuttaa itsensä, silloin joitain töitä jätetään tekemättä kuten pesuja. Itse haluaisin toteuttaa työtäni hyvin asiakaslähtöisesti ja kuntouttavasti mutta se vie liikaa aikaa ja jos työparina on henkilö joka tekee asioita rauhakseltaan mummojen kanssa jutellen, jättää se enemmän töitä toiselle hoitajalle jotta saadaan vuorossa kaikki hoidettua. Sekä kun sijaisia on hankala saada herkästi kysytään tuplavuoroihin jotka varsinkin vie hoitajalta mehut, vielä jos vapaita ei ole ihan heti näkyvissä. Itse olen tehnyt vanhusten kanssa töitä kesät ja sen ajan jaksan sitä tehdä, mutta jos tekisin ympäri vuoden tuota työtä, en varmasti henkisesti enkä fyysisesti jaksaisi, vaikka ikäihmisten kanssa olo on yleensä antoisaa ja kivaa.

 6. Elli Känkänen

  ❤️❤️Tää on se syy miksi valitsin vammaispuolen tykkään ihan sikana kun on parempi hoitajamitotus. Se pitäis kyl olla parempi myös vanhuspuolella

Jätä kommentti