Kaupallinen yhteistyö Kaslink Aito 〰️leipastiin meidän ensimmäinen vegaaninen täytekakku! Tämä kermaisen ihana täytekakku on myös täysin gluteeniton, eli sopii huoletta tarjoiltavaksi kaikille 😌

Vegaaninen ja gluteeniton täytekakku

Pohja:
• 100 g vegaanista margariinia
• 2,5 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
• 2,25 dl sokeria
• 1 rkl vaniljasokeria
• 4,5 dl gluteenitonta ja maidotonta jauhoseosta (esim. Viljatuote Vaalea Gluteeniton Jauhoseos )
• 2 tl leivinjauhetta

Kostuttamiseen:
• n. 2,5 dl omenamehua

Täyte:
• 2,5 dl Kaslink Aito Kauravispiä
• 2 rkl tomusokeria
• vadelmahilloa
• mansikoita
• 2 banaania

1. Sulata margariini ja sekoita joukkoon hiljalleen kaurajuoma.
2. Lisää sekoittaen sokeri ja vaniljasokeri.
3. Yhdistä erillisessä astiassa gluteeniton jauhoseos sekä leivinjauhe.
4. Sekoita yhteen märät ja kuivat ainekset. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
5. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.
6. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja leikkaa se sitten terävällä leipäveitsellä varovaisesti kahtia.
7. Vatkaa kauravispi (sähkövatkaimella tai käsin) kuohkeaksi vaahdoksi ja makeuta se halutessasi tomusokerilla.
8. Kostuta alempi kakkupohja omenamehulla. Lisää siihen hilloa, muussatut banaanit, vaahdotettua kauravispiä sekä mansikoita.
9. Nosta varovaisesti toinen kakkupohjan osa päällimmäiseksi, kostuta se ja vuoraa sitten koko komeus kauravispillä
10. Koristele kakku mansikoilla tai muilla marjoilla!

〰️

PS OLEN VEGAANI
✨Youtube – https://bit.ly/2EUHdAQ
✨Instagram – https://www.instagram.com/psolenvegaani/
✨Facebook – https://www.facebook.com/psolenvegaani/

Laita meille postia?
💌 [email protected]

7 Vastausta

  1. Mauno Lehti

    Maunon keittiössä käytetään omien lehmien maitoa ja omien kanojen munia. Ulkomaiset mansikat ja Banaanit saastuttavat paljon enemmän, kuin omien elukoiden ruoat!

Jätä kommentti