♥Löydät mut myös täältä♥
Instagram: millagron
snapchat: millagron
Portfolio: https://www.millagronman.com/
valokuvaussivu: https://www.facebook.com/millagronmanphotography

7 Vastausta

 1. Anna P

  Olipa kivaa pohdintaa teiltä tuosta elämän optimoinnista.. Niin viisaita sanoja! Oon huomannut ton saman sun videoita seuratessa, että katsot linssin sijaan kameran näyttöä… Kun sen on huomannut, asia on alkanut häiritsemään (:D) ja kaikki huomio menee siihen 😀 Joten täältä ääni linssiin katsomiselle 😉

 2. Vilho Burke

  Ihana pohdinta! Just nyt kun juon aamukahvia ja odotan vaan että voin hypätä bussiin kirjottamaan sopimuksen kuntouttavaan pajatoimintaan, tarvitsin tätä. Oon myös syyllistäny itteeni siitä et kaikki kolmen ja neljän vuoden takaset koululaverit saa lakit ja mä en oo saanu "sitäkään" aikaseks. Oon kuullu et "kannattaa käydä ne toisen asteen opinnot nyt, kun nyt on optimaalisin aika". Mulle se ei ollu. Mielenterveysongelmat ei kysy optimaalista aikaa.

  Ja ehkä just huonon mielenterveyden takia oon oppinu ettei kaikkee voi suunnitella ja optimoida. Ei kaikki kuitenkaa mee aina just niinku haluais. Eihän munkaan pitäny sairastua. Ei mun vanhemmat ollu varustautunu sellaseen. Ei kukaan ollu. Ja silti se vaan tapahtu.

  Ehkä just siks että oon päässy siitä mielenterveysongelmien ja elämän yleisestä optimointilaatikosta käsivarren verran pihalle, mul on nyt oma koti ja tulevat yhteishaut. Ei lukioon vaan tekemään taidetta jonnekin ihan muualle. Ja tänkin päätöksen oisin voinu tehä vuosia sitten, mutta koska olin "optimaalinen lukio-opiskelija" valitsin samalla tavalla väärin kolme kertaa ennen kun pystyin päästämään siitä irti.

  Tärkeä aihe, ihana sinä!

 3. fiona

  Olen kyllä samaa mieltä tuosta ettei kaikkea tarvitse optimoida. Aika tylsä ja raskas elämä olisi jos kaikki asiat pitäisi optimoida, toisaalta jos se on juuri se mikä jonkun tekee onnelliseksi niin sitten tehköön niin se on hänen päätöksensä miten elää elämää 🙂 Itse en kuitenkaan koe tarpeelliseksi optimoida kaikkia asioita.

  Koen että se on myös subjektiivinen asia sekä toisella tavalla yhteiskunta määrittelee mikä on optimaalista esim opiskelemaan hakeminen; yhteiskunta painostaa meitä että optimaalisinta olisi lähteä mah pian opiskelemaan mutta itse voi kokea sen optimaalisen ajan opiskella ihan eri tavalla kuin mitä yhteiskunta meiltä olettaa.

  Kenenkään ei kuitenkaan tulisi stressata sitä miten saisi asiat optimoitua parhaiten, niin kuin Milla sanoit antaa elämän viedä mukanaan, koska siinä se hauskuus ja jännittävyys elämässä piilee kun on jtn yllätyksiäkin elämässä.

Jätä kommentti