5.2. vietetään Runebergin päivää ja sen kunniaksi tehdään Runebergin torttuja. Näihin on näppärä tunkea vielä joululta ylimäämät piparitalot. Karvasmanteliöljyn jättäkäämme nyt pois, mutta mikäli sitä fanittaa, voi sitä ripauttaa joukkoon. Tässä vielä raaka-aineet:

12-15kpl

3 munaa
1,5dl sokeria (tai fariinisokeria)
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl mantelijauhetta
1dl piparimuruja
1,5tl leivinjauhetta
½tl kardemummaa (tai manteliuutetta)
½tl vaniljasokeria
200g margariinia/voita

Kostutukseen:
2dl vettä
1-2rkl sokeria
4rkl sitruunamehua (tai 2rkl punssia/rommia tai 2tl manteliaromia)

Sokerikuorrute:
1dl tomusokeria
1-5tl vettä

Snapsilasimuotti on ostettu coolstuff.fi nettikaupasta. Myös confetti myi niitä aikoinaan. Runebergin torttuvuokia ei näy löytyvät enää mistään. Chez Marius, Prisma ja Iloleipuri myi niitä aikoinaan.

Runebergin juustokakut: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2017/02/runebergin-juustokakut.html
Runebergin kakku: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2013/02/runebergin-kakku.html
Kevyemmät Runebergin tortut: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2016/02/terveellisemmat-runebergin-tortut.html

http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/
http://kakkumonsterinjoulu.blogspot.fi/
https://www.instagram.com/kakkumonsterinkakut/
https://www.facebook.com/Kakkumonsteri/
snapchat: kakkumonsteri1
e-mail: [email protected]

10 Vastausta

Jätä kommentti