Tällä videolla näytän suosikki macaron reseptini. Tämä on ns. ranskalainen metodi. YouTube kanavaltani löytyy myös italialainen metodi. Katso raaka-aineet ja vinkit vielä tarkemmin alta!

30-40kpl
100g mantelijauhetta
110g kananmunan valkuaisia (3-4kpl)
4rkl hienoa sokeria
200g tomusokeria
väriainetta ja/tai makuainetta

1. Mittaa ainekset digitaalisen vaa’an avulla. Tuoreet valkuaiset toimivat paremmin kuin purkkivalkuaiset. Valkuaiset vaahtoutuvat paremmin lämpiminä. Varo, ettei joukkoon pääse yhtään keltuaista tai esim. rasvaa, koska muuten valkuaiset eivät vaahtoudu.

2. Hienonna mantelijauhe tehosekoittimessa tomusokerin kanssa. Tomusokeri estää mantelia paakkuuntumasta. Valmis mantelijauhe ei ole tarpeeksi hienojakoista, joten se kannattaa hienontaa. Seoksen voi vielä siivilöidä hienonnuksen jälkeen.

3. Vaahdota sähkövatkaimella huoneenlämpöiset valkuaiset ja lisää vähitellen sekaan sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa, kunnes vaahto on kiinteää ja kiiltävää. Vaahto on valmista, kun se ei valu vatkaimista ja pinnalle jää pieni huippu. Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa, jolloin vaahto menee kokkareiseksi. Lisää väri- tai makuaine tässä vaiheessa.

4. Sekoita mantelijauhe-tomusokeriseos valkuaisvaahdon joukkoon nuolijalla. Seoksen voi myös lisätä kerralla tai pienissä osissa. Sekoita massaa varovasti pyöritellen. Mikäli seosta sekoittaa liikaa, se menee liian löysäksi, jolloin seosta ei voi enää pelastaa. Seoksen paksuutta voi testata nostamalla pieni nokare massaa lusikalla lautaselle. Mikäli seos tasoittuu 10 sekunnin kuluessa, on se valmista. Jos seokseen jää huippuja ja se on kökköistä, pitää sitä vielä sekoittaa pari kertaa. Nyrkkisääntönä on noin 50 pyöräytystä.

5. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on pyöreäpäinen tylla. Itse käytän noin 1cm halkaisijaltaan olevaa tyllaa. Pursota noin 2cm kokoisia pyöreitä nappeja leivinpaperille. Leivinpaperille voi piirtää valmiiksi sopivankokoisia ympyröitä, jolloin leivoksista tulee suunnilleen samankokoisia. Kestoleivinpaperi toimii myös hyvin. Macaron matosta en pidä. Koputa peltiä pari kertaa pöytää vasten, jolloin leivosten pinta sileää.

6. Anna macaronien seistä pöydällä, kunnes niihin on muodostunut sileä ja kiinteä pinta. Tähän kuluu ilman kosteudesta ja lämpötilasta riippuen n.30-60min. Pinta on valmis, kun sitä koskettaessa sormeen ei jää yhtään taikinaa kiinni. Mikäli kuori ei muodostu, voi leivokset halkeilla uunissa.

7. Lämmitä uuni 150 asteeseen, kun pinta alkaa muodostua. Paista macaroneja noin 15min keskitasolla. Kiertoilmalla voi paistaa useamman pellin kerralla. Anna macaronien jäähtyä ja irroita sitten paperista. Mikäli macaron tarraa paperiin kiinni, paista macaroneja vielä pari minuuttia.

Macaronit italialaiseen marenkiin: https://www.youtube.com/watch?v=3VfFF4Y6JV0

Vinkkejä onnistumiseen: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.com/2013/01/macaron.html

http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/
http://kakkumonsterinjoulu.blogspot.fi/
https://www.instagram.com/kakkumonsterinkakut/
https://www.facebook.com/Kakkumonsteri/
snapchat: kakkumonsteri1
e-mail: [email protected]
https://kakkumonsteribeauty.blogspot.com/
twitter: @kakkumonsteri1
https://shop.spreadshirt.fi/Kakkumonsteri/

esittäjän Kevin MacLeod kappale Drankin Song on suojattu lisenssillä Creative Commons Attribution (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Lähde: http://incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1500021
Esittäjä: http://incompetech.com/

8 Vastausta

Jätä kommentti