Halloween kolkuttaa oven takana uhkaavasti! Leipokaamme siis sydämiemme kyllyydestä kaikkea ihanaa, pikkuisen hassua ja jopa vähän pelottavaa herkkusuita ilostuttamaan.

Tilaa kanava: http://bit.ly/1NFGIut
Tsekkaa myös blogi ja reseptit: http://www.pahalapsi.com
FB: https://www.facebook.com/Pahalapsi

20 Munkkia varten tarvitset:
– 1 annoksen Pullataikinaa → https://www.youtube.com/watch?v=Upe-LVz8CSM
– 3x annoksen Pomadakuorrutetta → https://youtu.be/fzPoKanZieA
– Valitsemaasi hilloa/marmeladia n.300g
– Paistoöljyä
– 1 kertakäyttöisen massapussin hilloa varten
– abaut 100g Tummaa suklaata koristeluun
– Lämpömittarin
– Keittiövaa’an

Mittaa pullataikinasta 80g painoisia paloja ja pyörittele ne tasaisen pyöreiksi pulliksi. Öljyä leivinpaperoitu pelti vuokaspraylla reilusti ja asettele tekemäsi munkit sille. Jätä kohoamisvaraa.
Kohota munkit noin 40c uunissa välillä vettä sumutellen, niin etteivät munkit pääse kuivahtamaan.
Anna munkkien kuivaa huoneenlämmössä kohottamisen jälkeen 15-30min ennen paistamista.
Kuumenna isohkossa kattilassa reiluhko määrä öljyä 175-180 asteeseen lämpömittaria apuna käyttäen. Älä anna öljyn ylikuumentua!
Paista munkit kauniin ruskeiksi molemmin puolin ja valuta ne ritilällä.
Lapa hillo kertakäyttöiseen massapussiin.
Täytä munkit hillolla kyljen kautta kuten videolla näytän..
Anna jähmettyä pakastimessa sellaisiksi, ettei sormenjälkiä jää pienestä hipaisusta.
Kuumenna pomada 40 asteeseen ja notkista se mukavan notkeaksi kuorrutusta varten tilkkasella vettä. Huom! Älä laimenna pomadaa liikaa ettei kuorrute valu valtoimenaan munkin pinnalta.
Dippaa munkit kuorrutteeseen pyöreämmältä puolelta ja valuttele ylimääräinen pomada munkin pinnalta kevyesti ravistellen.
Anna kuorrutuksen jämähtää hetki ja viimeistele sulatetulla tummalla suklaalla.

— Termosta pulloon. Miut tunnetaan netissä Pahana lapsena, mutta tosielämässä kuljen Susanne Aallon nimellä. Gastro pahalapsi on muutakin, kuin vain pelkkää reseptiikkaa nettisivuille raapustettuna. Tämä sivusto on elämäntapani, harrastukseni, unelmani, kokonainen puolikas elämää. Jauhopeukaloiminen on ammateista se, jota nimitän käsi aortalla kutsumusammatikseni.

Tältä kanavalta löydät leipomiseen ja ruoanlaittoon keskittyneitä videoita laidasta laitaan sekä huumoria säästelemättä! Kuinka tehdään – saagan videot eivät ole kiveenkirjoitettuja ohjeita, vaan työn ja arjen myötä opittuja ja hyväksi todettuja ohjeitani. Tekotapani voivat siis poiketa oppikirjojen metodista, mutta eikös se teekin elämästä elämisen arvoista. Rikotaan sääntöjä ja luodaan aivan uudenlaista taidetta! 😉

Meillä kyökkihyyssäys ei todellakaan ole vakavaa jurottamista, vaan yksi elämän suurimmista nautinnoista.

Pöytä on katettu!
Yhteydenotot: [email protected]

SONGS: http://incompetech.com/

5 Vastausta

Jätä kommentti