Okka, just parasta.

Tilaa kanava: http://bit.ly/1NFGIut
Tsekkaa myös blogi ja reseptit: http://www.pahalapsi.com

Vegaaninen Soijabolognese a’la Pahalapsi
1 armeijan kokoinen annos kastiketta, varmaan noin 8 annosta

Loraus rypsiöljyä
4 kpl keskikokoisia sipuleita
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 4 normaalia kynttä)
750g dolmio (perhepakkaus)
300g tomaattipyreetä
250g soijarouhetta
900g vettä
50g soijakastiketta
5-15g siirappia
100g leftover punaviiniä, etikoitunuttakin
mustapippuria useita kierroksia myllystä
1 puntti tuoretta basilikaa
(raastettua pecorinojuustoa pinnalle)

BACKGROUND SONG: http://incompetech.com/

—Termosta pulloon. Miut tunnetaan netissä Pahana lapsena, mutta tosielämässä kuljen Susanne Aallon nimellä. Gastro pahalapsi on muutakin, kuin vain pelkkää reseptiikkaa nettisivuille raapustettuna. Tämä sivusto on elämäntapani, harrastukseni, unelmani, kokonainen puolikas elämää. Jauhopeukaloiminen on ammateista se, jota nimitän käsi aortalla kutsumusammatikseni.

Tältä kanavalta löydät leipomiseen ja ruoanlaittoon keskittyneitä videoita laidasta laitaan sekä huumoria säästelemättä!

Meillä kyökkihyyssäys ei todellakaan ole vakavaa jurottamista, vaan yksi elämän suurimmista nautinnoista.

8 Vastausta

  1. Tanja Polojärvi

    Kiitos Sussu tästä mahtavasta reseptistä, oli helppoa ja todella hyvää!! Tätä ohjetta valmistellessa kannattaa ottaa huomioon, että jopa puolittamalla tämä resepti tavallisen kokoinen pannu ei meinannut riittää. Kastikkeen voi ihan yhtä hyvin tehdä vaikka teflonpohjaiseen kattilaan, riittää reunoja paremmin :D. itse lisäsin tähän ohjeeseen vielä tilkan nestemäistä savuaromia, teki oikein mukavan lisätujauksen ja sekoitti perheen lihansyöjiä vielä entisestään! Päälle heittelin juuston sijasta ravintohiivahiutaleita, saa niillä mukavan juustoisen aromin ilman juustoa. Tästä todella tulee ihan "normaalin" kastikkeen makuista. Pari omaa vinkkiä, joita käytän helpottamaan omaa arkiruoanlaittoa:
    -Kaikki yrtit saa helpommin ja TODELLA nopeammin (ja siistimmin) pieneksi, kun survoo yrtit (tässä tapauksessa basilika) vaikka kahvikuppiin tai juomalasiin ja saksien kärjillä leikkelee ne pieneksi silpuksi. Kupista ne on helppo sitten sormilla kaapia pannulle ja muki on helppo huuhdella eikä yrttisilppua ole joka puolella
    -Kaikki ainekset kannattaa mitata ENNEN ruoanlaittoa valmiiksi siihen viereen, ettei mikään raaka-aine unohdu.
    -Pastan keitinveteen voi lisätä tilkan öljyä. Näin pasta ei takerru klimpiksi keittäessä niin helposti. Kun pasta on keitetty, huuhdottu ja valutettu, sinne voi taas lorauttaa vähän öljyä, näin valmis pasta pysyy irtonaisempana!

  2. Tanja Polojärvi

    Kiitos Sussu tästä mahtavasta reseptistä, oli helppoa ja todella hyvää!! Tätä ohjetta valmistellessa kannattaa ottaa huomioon, että jopa puolittamalla tämä resepti tavallisen kokoinen pannu ei meinannut riittää. Kastikkeen voi ihan yhtä hyvin tehdä vaikka teflonpohjaiseen kattilaan, riittää reunoja paremmin :D. itse lisäsin tähän ohjeeseen vielä tilkan nestemäistä savuaromia, teki oikein mukavan lisätujauksen ja sekoitti perheen lihansyöjiä vielä entisestään! Päälle heittelin juuston sijasta ravintohiivahiutaleita, saa niillä mukavan juustoisen aromin ilman juustoa. Tästä todella tulee ihan "normaalin" kastikkeen makuista. Pari omaa vinkkiä, joita käytän helpottamaan omaa arkiruoanlaittoa:
    -Kaikki yrtit saa helpommin ja TODELLA nopeammin (ja siistimmin) pieneksi, kun survoo yrtit (tässä tapauksessa basilika) vaikka kahvikuppiin tai juomalasiin ja saksien kärjillä leikkelee ne pieneksi silpuksi. Kupista ne on helppo sitten sormilla kaapia pannulle ja muki on helppo huuhdella eikä yrttisilppua ole joka puolella
    -Kaikki ainekset kannattaa mitata ENNEN ruoanlaittoa valmiiksi siihen viereen, ettei mikään raaka-aine unohdu.
    -Pastan keitinveteen voi lisätä tilkan öljyä. Näin pasta ei takerru klimpiksi keittäessä niin helposti. Kun pasta on keitetty, huuhdottu ja valutettu, sinne voi taas lorauttaa vähän öljyä, näin valmis pasta pysyy irtonaisempana!

Jätä kommentti